Mechelseplein is er klaar voor: “Niets zo lekker als een vers getapte pint”

Kapitein Zeppos: Olivier Boelen en Nimai. Foto: Dirk Kerstens

Antwerpen -

Wie ‘Antwerpen’ en ‘terrasjes’ zegt, zegt in eenzelfde adem ‘Mechelseplein’. Of toch vaak. Want maar weinig pleinen in hartje stad weten de sfeer te evenaren van deze plek wanneer de horeca hier zijn deuren opengooit. Vanaf ’s middags, met de zon mee, verplaatsen terrasgangers zich over het plein. Wanneer de avond valt, weten tramchauffeurs dat ze op de rem moeten gaan staan van zodra ze de Sint-Jorispoort uitrijden. Al zal het dit weekend zo’n vaart nog niet lopen. Maar dat de horecauitbaters en hun personeel ernaar snakken om hun klanten weer een frisse pint voor te schotelen, is een understatement.

Het is vrijdagmiddag en overal op het Mechelseplein worden de laatste details in orde gebracht. Menuborden worden geschreven, ramen gewassen, parasols gezet, de laatste bakken bier geleverd. De Pallieter ...

Nieuws uit de buurt