Olympisch monument gaat op reis en krijgt vaste plek in Olympisch Stadion op het Kiel

Olympisch monument gaat op reis en krijgt vaste plek in Olympisch Stadion op het Kiel

Het monument dat verwijst naar de olympische spelen die 101 jaar geleden in Antwerpen plaatsvonden krijgt een definitieve plek aan het Olympisch Stadion. Foto: Joris Herregods

Antwerpen -

Aan het sportcentrum op de Wilrijkse Pleinen in Antwerpen is vrijdag het olympisch monument voorgesteld. Het kunstwerk bestaat uit de olympische ringen en zal langs verschillende plekken die verwijzen naar de Olympische Spelen van meer dan honderd jaar geleden reizen. De tournee gaat gepaard met een tentoonstelling. In september krijgen de ringen hun permanente plaats bij het Olympisch Stadion op het Kiel. “Sporten kan iedereen binnen de grenzen van zijn mogelijkheden. Voor de één is dat vijf kilometer per week. Voor diens buurvrouw vijftig. Maakt niet uit. Als je maar volhardt. Als dit monument daar elke Antwerpenaar even aan herinnert, brengen we passend hulde aan de grootse olympische idealen die onze stad de voorbije eeuw nooit heeft losgelaten”, zei burgemeester Bart De Wever (N-VA) bij de voorstelling.

Het monument dat verwijst naar de olympische spelen die 101 jaar geleden in Antwerpen plaatsvonden krijgt een definitieve plek aan het Olympisch Stadion.
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio