Moet er nog zand zijn? Neen dus: Kevin moet droom opbergen om van terras stukje strand te maken

 

 ©  fvv

Destelbergen -

Hij had een mooi concept voor de heropening van de terrassen. Helaas moest Kevin Poppe van restaurant LEF zijn creatieve idee opbergen. Vrijdag werd 75 ton zand opnieuw weggehaald. “De Damvallei is een delicate setting”, zegt burgemeester Sierens.

Geert Herman

De klus was vrijdagnamiddag al geklaard: de zanddroom en daarmee dat tikkeltje extra terrasbeleving verdween op vrachtwagens. Voor het vroegere ’t Buikske Rond, dat net voor de coronacrisis met een nieuw concept kwam aanzetten, is het dubbel jammer.

“Zomaar een strand aanleggen kan en mag niet, dat weet ik ondertussen”, zucht Kevin Poppe. “Maar we hebben een erg constructief gesprek gehad met het gemeentebestuur. Het laatste wat ik wil, is dat er weer commotie ontstaat.”

Ook bij LEF zullen terrasgasten vanaf vandaag netjes aan tafel moeten blijven wachten op bediening. Zelfs een danspasje – initieel waren gast-dj’s voorzien – kan niet. “Er mag geen toestroom van mensen komen, het moet beheersbaar blijven. Ik heb tijdens ons constructief overleg trouwens hulp van de politie aangeboden voor crowd control”, zegt burgemeester Elsie Sierens (Open VLD).

“LEF ligt in een heel delicate setting. Een natuurgebied is een enorme troef maar ook een nadeel. We hebben het zand alleen uit bezorgdheid laten weghalen. Hier gingen vodden van komen, laat staan dat er inspectie op afkomt. Helpen en de horeca ondersteunen was ons enige doel, met wederzijds respect. Ik haalde overigens zelf geregeld takeaway af in deze zaak. Maar een lokaal bestuur staat niet boven de wet”, besluit Sierens.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs