Tickets voor Eurovisiesongfestival opnieuw in de verkoop

Tickets voor Eurovisiesongfestival opnieuw in de verkoop

Voor ons land gaat Hooverphonic naar Rotterdam. Foto: BELGA

Slechts negen dagen voor de eerste show gaan zaterdagmiddag alle kaarten voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam opnieuw in de verkoop. In eerste instantie kunnen alleen mensen die al een ticket voor de afgelaste editie van vorig jaar hadden een van de 27.500 resterende kaartjes kopen.

De Nederlandse regering gaf eind vorige maand toestemming voor een zogeheten Fieldlab-experiment tijdens het songfestival. Bij de repetities die zaterdag beginnen, de halve finales en de grote finale, in totaal negen shows, mogen nu per show maximaal 3.500 mensen worden toegelaten. Dat is ongeveer 20 procent van de capaciteit van Rotterdam Ahoy.

Het aantal beschikbare kaarten was in vergelijking met de show van vorig jaar al drastisch verlaagd omdat de organisatie begin dit jaar besloot de ‘green room’ op de arenavloer in te richten. Daardoor zijn er geen staanplaatsen.

Tijdens het songfestival gelden voor de bezoekers strikte regels. Zo moet iedereen bij binnenkomst een negatieve coronatestuitslag laten zien, die niet ouder is dan 24 uur. Naar verwachting zullen de kaartjes heel snel uitverkocht zijn.

Corrigeer

MEER NIEUWS