Alcoholregels versoepeld in Gent: drinken op pleinen en in parken mag weer tot 22 uur

Alcoholregels versoepeld in Gent: drinken op pleinen en in parken mag weer tot 22 uur

Foto: fvv

Gent -

Alcohol drinken op straten en pleinen en in de parken van Gent mag vanaf zaterdag opnieuw tot 22 uur ’s avonds. Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) versoepelt vandaag het lokale alcoholverbod van 20 naar 22 uur.

Het is vanaf zaterdag 8 mei verboden in Gent om op het openbaar domein alcohol te drinken van 22 uur tot 6 uur ’s ochtends. Dat staat in een besluit dat burgemeester De Clercq vrijdagnamiddag heeft ondertekend. Dat betekent dat het alcoholverbod na 20 uur twee uur versoepeld wordt.

Het is in Gent al meer dan een half jaar verboden om ’s avonds alcohol te drinken, een regel om samenscholingen en feesten te vermijden tijdens de coronacrisis. Maar nu de tijd van versoepelen aanbreekt, worden de regels in Gent ook al een eerste keer aangepast.

Het alcoholverbod wordt naar 22 uur verschoven omdat de nachtwinkels in ons land nu ook opnieuw alcohol mogen verkopen tot 22 uur, klinkt het.

Opletten: een glasverbod blijft gelden, dag en nacht, in een aantal parken en op een aantal pleinen in Gent: geopende flessen zijn verboden op het Sint-Pietersplein, de Gras- en Korenlei, de Coupure, het Citadelpark, het Muinkpark en het park van de Bijloke.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN