Politie had al handen vol op eerste nacht zonder avondklok in Gent: “Ze tasten de versoepelde regels af”

Politie had al handen vol op eerste nacht zonder avondklok in Gent: “Ze tasten de versoepelde regels af”

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Het afschaffen van de avondklok leidde in de nacht van vrijdag op zaterdag al tot drukte in de Gentse parken. Een groep van een honderdtal jongeren trok van park tot park en de politie moest tussenkomen.

Aan het begin van de avond was het een gezellige bedrijvigheid op de Bijlokesite. Tussen enkele jongeren kwam het echter tot een schermutseling. Enkelen kregen rake klappen, waardoor een ziekenwagen werd gebeld. Die kreeg versterking van de politie.

“De agenten vroegen de aanwezigen om de plek te verlaten”, zegt Dirk De Sutter, woordvoerder van de Gentse politie. “Van daaruit ging het naar het Citadelpark, waar het rond 22 uur ook al snel druk en lawaaierig begon te worden. Een persoon werd opgepakt.”

Ook in andere Gentse parken, zoals het Keizerspark en het Muinkpark, duurde het een hele tijd voordat de rust terugkeerde. “Echt buitensporig was het allemaal niet”, besluit Dirk. “De sfeer deed nog het meest denken aan een drukke Overpoort in tijden voor corona. Een beetje aftasten van de versoepelde regels, daar kwam het op neer.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio