Begeleiders van sportkampen mogen deze zomer (uitzonderlijk) tot het dubbele verdienen

Begeleiders van sportkampen mogen deze zomer (uitzonderlijk) tot het dubbele verdienen

Archiefbeeld Foto: rdl

Trainers, monitoren en begeleiders van sportkampen mogen deze zomer uitzonderlijk tot het dubbele verdienen van de wettelijk vastgelegde 532 euro per maand. De federale regering heeft daarvoor, op voorstel van minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit), het licht op groen gezet.

Maandag klonk het nog dat veel organisatoren van sportkampen niet voldoende coaches en monitoren vinden. Ze wijten dat aan een nieuwe wet, die de federale regering invoerde in januari. Die bepaalt onder meer hoeveel trainers en monitoren maximaal mogen bijverdienen. Het plafond werd op 532 euro per maand gelegd. Als een coach meer krijgt, wordt dat voortaan door de fiscus beschouwd als een beroepsinkomen, en dan moeten daarop extra belastingen betaald worden.

Nu verdubbelt de federale regering dat bedrag dus naar 1.065 euro voor de maanden juli, augustus en september. Eerder dit jaar verhoogde ze al het maximum van 25 dagen die monitoren in het jeugdwerk mogen werken zonder sociale bijdrages te betalen naar 50.

“Dit is zo belangrijk om deze zomer, ondanks de vervelende omstandigheden, toch de continuïteit te verzekeren van sportkampen overal in Vlaanderen”, zegt minister Vandenbroucke. “Zo kunnen de organisatoren ouders geruststellen dat de sportkampen zeker kunnen doorgaan en zijn vooral ook de kinderen gelukkig.”

Corrigeer

MEER NIEUWS