Er wordt nu “vollen bak” gevaccineerd in Gent: bijna één op drie kreeg al een prik

Het vaccineren in Flanders Expo gaat goed vooruit. 

Het vaccineren in Flanders Expo gaat goed vooruit. ©  fvv

Gent -

“Het zal vollen bak zijn”, voorspelde burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) vorige week, en hij kreeg gelijk. Deze week werden er in Flanders Expo 18.860 vaccins toegediend, en ook de komende twee weken zijn er bijna 33.000 spuitjes beschikbaar. De 65-plussers lieten zich alvast massaal vaccineren.

Max Dedulle

De komende week worden er in Flanders Expo 14.775 spuitjes gegeven. In de week van 17 mei zijn het er zelfs nog iets meer: dan zijn er 17.907 vaccins beschikbaar.

De Gentse 65-plussers zijn massaal ingegaan op de uitnodiging tot vaccineren. In die leeftijdscategorie staat de vaccinatiegraad momenteel op 90,5 procent. In totaal hebben al 65.155 Gentenaars minstens een eerste vaccin gekregen, wat 30 procent is van het totale aantal volwassenen.

Dalende besmettingscijfers

Ook de besmettingscijfers dalen langzaam maar zeker. De positiviteitsratio ligt al enkele weken onder de 10 procent. Toch is de strijd allerminst gestreden. De druk op de ziekenhuizen blijft hoog, en de afgelopen week kregen nog 543 Gentenaars te horen dat ze besmet zijn met het Coronavirus. De regels mogen dan wel versoepeld zijn, het blijft belangrijk dat iedereen er zich aan houdt.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs