Zo deden favorieten het in eerste tijdrit Giro: meteen goede zaak voor Remco Evenepoel, nummer twee van vorig jaar krijgt al tikje

Zo deden favorieten het in eerste tijdrit Giro: meteen goede zaak voor Remco Evenepoel, nummer twee van vorig jaar krijgt al tikje

Foto: AFP

Grote schade zou de 8,6 kilometer lange openingstijdrit van de Giro nooit aangericht hebben, maar toch waren er onder de topfavorieten voor eindwinst wel al enkele winnaars en verliezers. João Almeida sloot de chrono af als vierde en was de grote winnaar van de dag, terwijl ook zijn teamgenoot Remco Evenepoel een goede zaak deed. Jai Hindley (Team DSM) was de verliezer van de dag.

LEES OOK. Wereldkampioen Filippo Ganna blaast iedereen weg, Remco Evenepoel rijdt sterke openingstijdrit

Outsider Tobias Foss deed met een derde plaats de beste zaak van allemaal, maar van de echte topfavorieten was João Almeida de grote winnaar. De Portugees pakte op verschillende rivalen al aardig wat tijd. En Deceuninck - Quick-Step kan zich al in de handen wrijven, want ook Remco Evenepoel deed het uitstekend met een tijd die amper 2 seconden trager was dan die van de Portugees.

Behalve de twee leden van The Wolfpack reed ook Alexander Vlasov (Astana) een uitstekende openingstijdrit. Hij was 15 seconden trager dan Foss en 11 seconden trager dan Almeida. Ook oude vos Domenico Pozzovivo deed het verrassend goed: hij was amper 14 tellen trager dan Almeida.

Bij de verliezers vinden we onder meer Jai Hindley, de nummer twee van de vorige Giro, terug. Hij geeft bijna een halve minuut toe op Almeida en zag ook een pak concurrenten (iets) sneller gaan. Maar het kan erger: ook Mikel Landa (op 32 seconden van Almeida) en vooral Daniel Martin (op 40 seconden) deden geen goede zaak op de openingsdag. Verder kwamen ook schaduwfavorieten Romain Bardet en Emmanuel Buchmann niet in het stuk voor.

Zo deden alle favorieten het:

Tobias Foss 9’00”

João Almeida +4”

Remco Evenepoel +6”

Alexander Vlasov +11”

Domenico Pozzovivo +18”

Davide Formolo +20”

Pavel Sivakov +22”

Hugh Carthy +25”

Pello Bilbao +25”

Simon Yates +25”

Egan Bernal +26”

George Bennett +28”

Vincenzo Nibali +28”

Bauke Mollema +28”

Marc Soler +29”

Jai Hindley +33”

Mikel Landa +36”

Romain Bardet +39”

Emmanuel Buchmann +42”

Daniel Martin +44”

Corrigeer

MEER NIEUWS