Rani Rosius duikt met felle tegenwind nog net onder de 12 seconden op 100 meter

Rani Rosius duikt met felle tegenwind nog net onder de 12 seconden op 100 meter

Foto: BELGA

Rani Rosius heeft zaterdag haar seizoen geopend met de 100 meter op een micromeeting in Lier. Ze won in 11.96 bij een tegenwind van liefst 3.1 meter per seconde.

Het was niet alleen de wind die stoorzender speelde zaterdag in Lier, maar ook de regen en frisse temperaturen om te sprinten. Het kan daarom niet verwonderen dat Rosius ruim boven haar persoonlijk record van 11.39 bleef. Nadien liep ze nog een 200 meter in 24.86, een kleine seconde boven haar besttijd van 23.90, bij een tegenwind van 2.8 meter per seconde. De winst ging daar naar Belgian Cheetah Manon Depuydt in 24.47.

“Toen ik de weersomstandigheden zag, zei ik tegen mijn coach dat alles onder de twaalf seconden op de 100 meter goed was voor vandaag”, aldus Rosius. “En daar ben ik in geslaagd. Het leek wel alsof we tegen een muur moesten opboksen met al die tegenwind.”

Rosius richt zich de komende maanden op het EK U23 in het Noorse Bergen in juli, en dus niet op de Spelen in Tokio. “Het lijkt me echt niet realistisch om dit jaar al voor de Spelen te gaan. Omdat prestaties uit 2020 niet meetellen voor de olympische ranking, sta ik héél ver naar achteren. Ik heb nog niet precies bekeken hoe die ranking werkt, maar ik denk niet dat ik het nog zal halen. Ik ben er alvast totaal niet mee bezig. Mijn doel voor dit seizoen is het EK voor beloften.”

De Limburgse wil zich niet alleen op de 100 meter richten. “De bedoeling is om mij ook te plaatsen voor de 200 meter en de 4x100 meter op het EK beloften. Op de 200 meter heb ik nog nooit kunnen laten zien waar ik toe in staat ben. Daar zit nog veel rek op, al gaat de 100 meter wel altijd mijn voorkeur wegdragen. De 200 meter is toch net een tikkeltje te lang voor mij.”

Bij de mannen won Kobe Vleminckx de 100 meter in een degelijke 10.83 bij een tegenwind van 2.5 meter per seconde. Noor Vidts, in maart nog goed voor EK-zilver op de vijfkamp in zaal, won het kogelstoten in Lier met 13m86. Haar persoonlijk record bedraagt 14m08.

Op de 800 meter bij de mannen maakte Eliott Crestan indruk. Ondanks felle wind en weinig tegenstand snelde hij naar 1:46.97, waardoor hij zich bij zijn seizoensopener meteen plaatste voor het EK U23 in het Noorse Bergen. Het persoonlijk record van Crestan staat op 1:46.16. Het lijkt een kwestie van tijd voor hij daar, bij betere omstandigheden dan in Lier, ruim onderduikt.

Corrigeer

MEER NIEUWS