Lorena Wiebes sprint naar de zege in Wichelen

Lorena Wiebes sprint naar de zege in Wichelen

Foto: Foto Marc Van Hecke

Lorena Wiebes (Team DSM) heeft zaterdag de tweede editie van de GP Eco-Struct - Quality Select Cars (cat. WE 1.2) in het Oost-Vlaamse Wichelen op haar naam gebracht. Ook vorig jaar pakte ze er de zege.

De 22-jarige Nederlandse was na 11 ronden, van elk 11,2 kilometer, in een groepssprint sneller dan haar Noorse teamgenote Susanne Andersen en haar landgenote Amber van der Hulst. Lorena Wiebes won eerder dit seizoen de eerste editie van de Scheldeprijs en de proloog van de Luxemburgse rittenkoers Ceratizit Festival Elsy Jacobs.

Van bij de start probeerden diverse rensters een uitval op te zetten. Na zowat 30 kilometer koers trok de Nederlandse Femke Markus op avontuur. Zij kreeg wat verderop versterking van haar landgenotes Pien Limpens en Rosalie van der Wolf. Voor laatstgenoemde ging het halfkoers iets te snel. Zij moest haar metgezellen laten rijden en werd opgeslokt door het peloton. Daarin hadden de rensters van Team DSM, met onder meer de uittredende laureate Lorena Wiebes in hun rangen, zich op kop gezet. Zo werd er stelselmatig aan de achterstand, die maximaal anderhalve minuut bedroeg, geknabbeld.

Voor de Britse Abi Smith ging de achtervolging net iets te traag en zij snelde in haar eentje naar de twee koploopsters. Zo kregen we op twee ronden van het einde opnieuw drie rensters in de aanval. Tot de eindmeet zongen ze het evenwel niet uit. In de aangekondigde groepssprint nam Lorena Wiebes de maat van iedereen en volgt daarmee zichzelf op als eindlaureate van de GP Eco-Struct - Quality Select Cars in Wichelen.

Corrigeer

MEER NIEUWS