540 Koesterontbijten... maar waar blijven de pistolets?

Een smakelijke ochtend Foto: ghl

Lochristi -

Ook aan uw ontbijt ten voordele van Koester bezig? Weet dat er wat bloed, zweet en tranen voorafgegaan zijn aan het klaarstomen van die gigantisch gevulde dozen. Veertien vrijwilligers onder leiding van opper-Koester schepen Stadeus waren zondagmorgen al om 4.30 uur in frituur Papas, voor één keer ontbijtservice Papas.

“Waar blijven die pistolets?”, het was de meestgehoorde vraag heel vroeg deze zondagmorgen. Een ingewikkeld verhaal, dat we u besparen. Maar Murphy zat er duidelijk tussen. Kort samengevat, het was iets voor half acht toen de langverwachte witte pistolets van één van de leveranciers arriveerden. Een dikke streep door de rekening. Gelukkig was er dan al wat ‘bandwerk’ aan voorafgegaan: dozen uitzetten, toertje doen met sandwiches, boterkoeken, doosje aardbeien, confituur, fruitsap. Hier nog een eitje, daar nog een botertje, dozen dicht en weg. Op naar de volgende tafel. Hectisch, maar goed georganiseerd door Linsey en Marijke, de partners van de Marathon des Sables-helden Ben en Kjell.

540 Koesterontbijten... maar waar blijven de pistolets?
Janine met de MDS 2022-lopers, Kjell en Ben Foto: ghl
540 Koesterontbijten... maar waar blijven de pistolets?

Cijfers? 540 ontbijten, een mix van enkele, dubbele en kinderontbijtjes. 13 chauffeurs die ermee de baan optrokken naar 13 gemeenten. Tot in Aalter. Want Ben noteerde maar...voor iedereen die in de buurt van de Picasso kwam, sympathisanten van dichtbij en veraf. En Janine lijstte alles op. “Tot in ons bed hebben we lijsten gemaakt”, klonk het, tussen een vloek over die verdomde witte pistolets.

Eind goed, al goed, om 7.15 uur - de zon scheen toen nog - kwamen de eerste hongerigen hun Koesterontbijtje ophalen. Met een witte pistolet erin. En met een bloemetje én een cavaatje daarbij, want natuurlijk.. het is moederdag.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio