Alcoholcontrole op eerste terrasjesdag in Gent: “Pandemie heeft de regels niet veranderd”

Alcoholcontrole op eerste terrasjesdag in Gent: “Pandemie heeft de regels niet veranderd”

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Versoepelingen of niet, met drank op achter het stuur kruipen blijft gevaarlijk. De Gentse politie hield op de eerste dag dat de terrassen opnieuw open mochten enkele grote alcoholcontroles. Acht rijbewijzen werden ingetrokken. “De regels zijn niet veranderd tijdens deze pandemie.”

Het was schrikken voor bestuurders op de R40 in Gent zaterdagmiddag: het verkeer stond een tijd lang helemaal vast. De oorzaak: een alcoholcontrole van de Gentse politie. Aan de Charles de Kerchovelaan en de Godshuizenlaan werden honderden bestuurders aan de kant gezet voor een test.

Ook aan de Zuid werd gecontroleerd, op de Gustaaf Callierlaan en vlak voor Gent-centrum. In totaal moesten meer dan vierhonderd bestuurders blazen. Zestien onder hen (3,8 procent) hadden te veel op om nog te mogen rijden.

Drie bestuurders hadden zelfs zoveel op dat ze ter plaatse hun rijbewijs mochten afgeven. Ook twee bestuurders die onder invloed van drugs reden, zijn hun rijbewijs tijdelijk kwijt.

“De heropening van de terrassen was een moment waar velen naar uitkeken”, zegt de politie in een verklaring. “Maar de regels om veilig deel te nemen aan het verkeer zijn niet veranderd tijdens deze pandemie.”

85 km/u in zone 30

Er stonden zaterdag ook verborgen flitspatrouilles opgesteld, aan de Doornzelestraat, Keizer Karelstraat en de Neermeerskaai (alle zone 30). Vooral in de Neermeerskaai zorgde dat voor slechte resultaten: 35 procent reed te snel en er zijn twee rijbewijzen ingetrokken.

In de Doornzelestraat, een invalsweg naar de wijk rond de Sleepstraat, werd één auto geflitst aan 85 kilometer per uur, in de zone 30. Zijn rijbewijs is hij dan ook kwijt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio