Koop een stukje Gentse cafégeschiedenis … en steun er de muzieksector mee

Koop een stukje Gentse cafégeschiedenis … en steun er de muzieksector mee

Café Video bestaat niet meer, maar het interieur leeft voort in de herinneringen van generaties Gentenaars. Foto: Café Video

Gent -

“Als deze lampen een geheugen hadden, dan konden ze een vijftiendelig boek schrijven over het Gentse nachtleven.” Wie een stukje cafégeschiedenis in huis wil halen: de oude verlichting van Café Video is te koop.

‘De Video’ bestaat al enkele jaren niet meer, vandaag zit Bar Broos in het pand. Maar het café op de Oude Beestenmarkt in Gent zit in de herinneringen van enkele generaties Gentenaars. Wie ook letterlijk een stukje van Café Video in huis wil halen, kan dat nu ook: de verlichting die het café jarenlang sierde wordt verkocht.

“Dit zijn de authentieke lampen die vele mensen licht hebben gegeven tijdens tal van avonden en nachten, gedurende meer dan vijftien jaar”, schrijft Jeroen Vereecke, de oude uitbater van Café Video, op Facebook. “Als deze lampen een geheugen hadden, ze konden een vijftiendelig boek schrijven over het Gentse nachtleven.”

De lampen worden verkocht per opbod via de Facebook-pagina van Café Video, incluis de rails om ze aan het plafond te bevestigen. De opbrengst gaat naar het steunfonds Live2020, waarmee de Vlaamse muzieksector probeert om muzikanten, techniekers en andere mensen uit de sector te ondersteunen tijdens de crisis.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio