Simultaan concert sluit tiendaagse ‘Heel het land’ af

© Tommy Maes

Balen -

Op de Troostplek bij de Pastorij van Olmen (Balen) speelden leden van harmonie Muzikale zondagvoormiddag een muziekstuk voor het slotmoment van de tiendaagse ‘Heel het land’. Het muziekstuk werd op ruim 180 locaties in heel Vlaanderen gespeeld.

Tussen 30 april en 9 mei vonden onder de naam ‘Heel het land’ diverse activiteiten in Vlaanderen plaats om stil te staan bij elke vorm van verlies waarmee we het afgelopen jaar door de coronacrisis werden geconfronteerd. Voor het initiatief sloegen organisaties Kunstwerkt, Cera, Ferm, VLAMO, We have the choice en Moving Closer de handen in elkaar.

Harmonie Muzikalo speelde het stuk op de Troostplek in Olmen. 

Harmonie Muzikalo speelde het stuk op de Troostplek in Olmen. ©  Tommy Maes

De tiendaagse werd zondag afgesloten met Fermate, waarbij ruim 180 muziekgezelschappen over heel Vlaanderen om 11u stipt simultaan een muziekstuk speelden. Dat was onder meer het geval op de Troostplek bij de Pastorij in Olmen, waar tien muzikanten van harmonie Muzikalo het stuk speelden. “Het deed deugd om weer samen muziek te spelen na meer dan een jaar”, zegt Joeri Wilms van Muzikalo. “Gelukkig mogen we sinds 1 mei met maximaal tien muzikanten weer repeteren. Het stuk dat we zondag speelden was speciaal gecomponeerd voor dit initiatief. Het was dus nog een uitdaging om het onder de knie te krijgen, maar het is ons gelukt.” (mto)

  

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio