Den Bruul vervangt twee tennisbanen door vier padelvelden

Den Bruul vervangt twee tennisbanen door vier padelvelden

Burgemeester Vera Celis en schepenen Bart Julliams (links) en Tom Corstjens (vooraan) krijgen les van Nick Sterckx van de Geelse tennisclub Den Bruul. Foto: Hans Otten

Geel -

Tennisclub Den Bruul in Geel-Bel heeft deze week vier fonkelnieuwe padelvelden ingespeeld. Ook Geel zwicht voor de hippe balsport, want in één week tijd kreeg de club er 220 padelleden bij.

Burgemeester Vera Celis en schepenen Bart Julliams en Tom Corstjens (allen N-VA) proberen samen met Nick Sterckx van de Geelse tennisclub (gtc) Den Bruul zaterdagochtend de herkenbare padelkooi met blauwe ondergrond uit. Ervaring in de nieuwe sport heeft geen van de drie stadsbestuursleden, zodat ze al doende de spelregels moeten worden uitgelegd. Padel is dan ook een ongewone mix van tennis en squash. Maar ze hebben de smaak te pakken, want ze blijven nog een hele tijd doorkloppen na het obligate openingsmomentje.

Gtc Den Bruul heeft de stap naar padel goed afgewogen. Bij de aanleg van de vier terreinen kwamen heel wat extra ingrepen kijken. “Eigenlijk zitten we hier naast de kwachten van Bel. Onze buitentennisterreinen staan dan ook vaak onder water. De nieuwe padelvelden hebben we aangelegd op twee van die oude tennisvelden. Maar om voor een goede afwatering te zorgen, moesten we de terreinen wel ophogen. Er is zowat 250 ton zand ingegaan. De terreinen zijn wel met waterdoorlatend beton aangelegd”, zeggen voorzitter Georges Geerts en bestuurslid Bert Adriaens.

Precies die inrichting maakt het mogelijk om de nieuwe sport ook bij regenweer te beoefenen. “We zijn op 1 mei opengegaan en hoewel het de voorbije week flink regende, was hier altijd volk aan het spelen”, zegt Steven Cuyvers van de club. “Mocht padel echt een succes worden, dan hebben we nog voldoende ruimte om twee extra velden aan te leggen.”

De investering liep door de extra ingrepen tegen de 200.000 euro aan, maar dankzij de nieuwe leden en extra sponsors lijkt die financiële inspanning zeker te lonen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio