Uitbaters Espresso Illy willen snel poetsen

Uitbaters Espresso Illy willen snel poetsen

Foto: mph

Herentals -

De uitbaters van het koffie- en theehuis Espresso Illy aan de Zandstraat in Herentals hopen begin deze week te weten wanneer ze aan de opkuis- en schilderwerken kunnen beginnen na de brand van vrijdagavond. Vanuit die planning kan dan een datum geprikt worden voor de heropening van de zaak.

“Voorlopig hebben we daar zelf nog geen zicht op”, weet Emilie Van den Eynden. Vrijdagavond brak brand uit in de buurt van een oven in de keuken van de horecazaak. De uitbaters hadden het pand nog maar even voordien verlaten. De brandweer kon uitbreiding van het vuur voorkomen, maar door de rook die in de zaak heeft gehangen moet er flink gepoetst worden. In de keuken is er brandschade.

Op de vooravond van de heropening van de terrassen, één van de troefkaarten van de zaak, kwam de brand dubbel ongelegen. “We waren zo klaar om jullie te ontvangen op het terras”, melden de uitbaters op de Facebookpagina van de zaak. “Van boven tot onder was alles spik en span gemaakt. Er was vers gebakken cake om bij de koffie te serveren. Het lot besloot iets anders. Ons hart breekt. ” Ondertussen trekken de uitbaters zich op aan de honderden online steunbetuigingen.

LEES OOK: Keukenbrand vertraagt heropening koffiehuis

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio