Lawrence Naesen maakt met achtste plaats in massasprint ook meer dan geslaagd debuut: “Het was zo nerveus dat het wel een kermiskoers leek”

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Tim Merlier won bij zijn debuut in een grote ronde meteen een rit, maar met Lawrence Naesen (AG2R Citroën) zette er nog een debutant een uitstekend resultaat neer in de eerste rit in lijn. Naesen finishte als achtste in de massasprint, en deed daarmee zelfs twee plaatsen beter dan een teleurstellende Caleb Ewan (Lotto-Soudal).

bvc, mvh

“Dit was een etappe zoals ik ze graag heb”, sprak de jongste van de broers Naesen na afloop. “In de laatste tien kilometer was het zeer hectisch en dan kom ik goed tot mijn recht. Het was zodanig nerveus dat het wel een kermiskoers leek. Ik kon in de slotkilometer mijn positie goed behouden en sprintte uiteindelijk naar mijn eerste top tien plaats in mijn eerste grote ronde. Ik hoop dat er de komende drie weken nog veel meer ereplaatsen zullen volgen.”

Ewan: “Een teleurstellende start”

“In de laatste twee kilometer zaten we iets te ver gepositioneerd”, verklaarde Caleb Ewan zijn tiende plaats. “Telkens wanneer we nadien konden opschuiven, werd onze move afgeblokt. In de laatste 500 meter zat ik nog steeds te ver en sprintte ik dus achter de feiten aan. Een teleurstellende start, maar er komen nog veel kansen.”

LEES OOK. Trotse Tim Merlier na eerste ritwinst in grote ronde: “Ik dacht alleen maar sneller, sneller, sneller”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Lawrence Naesen

Video

Keuze van de redactie