Wagen knalt tegen boom in Lille: 18-jarige passagier overleden, bestuurder legde positieve ademtest af

Video: rr

/ Lille / Kasterlee -

Bij een zwaar verkeersongeval op Poeyelheide in Lille zijn maandag even voor 1 uur vijf personen gewond geraakt. Eén van de slachtoffers, een achttienjarige jongeman uit Kasterlee, liep een schedeltrauma op en is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. De 21-jarige bestuurder uit Turnhout legde een positieve ademtest af.

Bij het ongeval was maar één voertuig betrokken. De auto was wellicht van Lille op weg naar Poederlee toen de bestuurder in een bocht de controle over het stuur verloor en te pletter reed tegen een boom.

Het zwaargewonde slachtoffer, één van de passagiers, geraakte niet op eigen kracht uit de wagen. Na een lange verzorging ter plaatse werd de jongeman in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij in de namiddag overleden.

De vier andere inzittenden, onder wie de bestuurder, werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en mochten ondertussen alweer naar huis.

De 21-jarige bestuurder van het voertuig testte volgens de politie positief op alcoholgebruik. Vermoedelijk reed hij ook te snel. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval in kaart te brengen.

Corrigeer

MEER NIEUWS