Duffelse fotoclub stelt foto’s tentoon in AZ Sint-Maarten

Duffelse fotoclub stelt foto’s tentoon in AZ Sint-Maarten

Pierre Goyvaerts, Hugo Verreth en Emiel Van Hoof bij de fotowerken in het ziekenhuis. Foto: Leo De Nijn

Mechelen -

Een vijftal leden van Foto-kunst-Duffel exposeren tot eind juni een veertigtal fotowerken in het ziekenhuis AZ Sint-Maarten in Mechelen. “Een hele eer om dat voor een groot publiek te mogen doen. Zeker nu corona de deur al een jaar heeft dichtgeklapt om met onze foto’s naar buiten te komen.”

Foto-kunst-Duffel was oorspronkelijk een onderafdeling van een kunstkring. “Maar fotografen en schilders, dat gaat niet altijd samen”, klinkt het bijna in koor bij Hugo Verreth, Pierre Goyvaerts en Emiel Van Hoof, drie leden van de Duffelse fotoclub die pronken bij de werken die ze hebben opgehangen in het AZ-ziekenhuis. “Een hele eer om hier te mogen exposeren. Er passeren hier dagelijks honderden mensen. Een beter forum om onze creaties te tonen, is er niet”, zegt Emiel.

In totaal pakken de Duffelaars uit met 48 werken van leden Will, Emiel, Hugo, Pierre en Bernadette. Schitterende zwart-witfoto’s van landschappen, natuur- en sportfoto’s, abstracte werken en tabletop fotografie. Alle beelden zijn afgedrukt op A3-plusformaat en opgehangen in dezelfde kaders.

“Zoals zovele verenigingen hebben we door corona een heel moeilijk jaar achter de rug”, vertelt Hugo Verreth. “Normaal exposeren wij twee keer per jaar in de bibliotheek van Duffel, maar daar bleven door het virus de deuren gesloten. We hebben nog geluk dat we elke maand bescheiden kunnen exposeren in het Kijkvenster, de voormalige fotozaak van onze voorzitter Will Gillemot in de Leopoldstraat. Daar exposeren we foto’s van de renovatie van cinema Plaza. Maar in dit Mechels ziekenhuis tentoonstellen, is top. We maken geen makkelijke tijden mee. Corona legt alle pijnpunten van onze maatschappij bloot. Alleen de kwaliteit en creativiteit zal overleven.”

De leden van Foto-kunst-Duffel willen na corona weer gaan tentoonstellen in de bib in Duffel. “Want we leren nog altijd bij. De ultieme volmaakte foto maken, daar komt het op aan. Daarom leggen we de lat hoog”, besluit Verreth.

De expo Variatie in zwart-wit kan tot 29 juni gratis bekeken worden op de eerste verdieping van het AZ Sint-Maarten, Liersesteenweg 435, Mechelen.

www.fotokunstduffel.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio