Tall Ships Races komt in 2022 na zes jaar terug naar Antwerpen

Video: ATV

Antwerpen -

Aan het Havenhuis is maandag het startschot gegeven voor The Tall Ships Races 2022, de zeilwedstrijd die volgend jaar voor de zevende keer langs Antwerpen vaart. Naast de grote zeilschepen zetten stad en haven tijdens het evenement ook innovatieve en duurzame projecten in de kijker.

The Tall Ships Races worden georganiseerd door Sail Training International en willen jongeren tussen 15 en 25 jaar laten proeven van het leven aan boord van een zeilschip. De race in 2022 zal bestaan uit twee trajecten, van Harlingen in Nederland naar Antwerpen en van Antwerpen naar Aalborg in Denemarken.

In 2016 meerden de indrukwekkende zeilschepen ook in Antwerpen aan. Het evenement trok toen 500.000 bezoekers. The Tall Ships Races zijn telkens een publiekstrekker zonder weerga in Antwerpen, zegt schepen voor Toerisme Koen Kennis (N-VA). “Ook de economische impact is niet te onderschatten: de vorige editie zorgde voor 6 miljoen euro voor de Antwerpse economie.”

Het evenement zal plaatsvinden op de Scheldekaaien en het Eilandje, maar ook het Kattendijkdok en het Zaha Hadidplein. Zo worden stad en haven met elkaar verbonden. Midden op de evenementensite wordt Ecopolis ingericht, een zone waarin de innovatieve en duurzame ontwikkelingen van stad Antwerpen, Port of Antwerp en partners in de kijker staan.

In totaal nemen 3.500 ‘trainees’ deel aan de race. Stad Antwerpen en Port of Antwerpen zoeken honderd jongeren om deel te nemen. Deze zomer krijgen tien jongeren de kans om deel te nemen aan een zeiltocht in Europa. Daarvoor wordt deze week een wedstrijd op sociale media gelanceerd.

Tall Ships Races komt in 2022 na zes jaar terug naar Antwerpen
The Tall Ships Races trok in 2016 nog bijna een half miljoen bezoekers. Foto: Wim Kempenaers
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio