Van deze bedreigde diersoort zijn er nog amper enkele tientallen in het wild, maar Bellewaerde kon er al twee kweken in een jaar: “Het gezin stelt het zeer goed”

Van deze bedreigde diersoort zijn er nog amper enkele tientallen in het wild, maar Bellewaerde kon er al twee kweken in een jaar: “Het gezin stelt het zeer goed”

Na een dracht van ongeveer 100 dagen blijft het jong tijdens de eerste weken steevast dicht bij de mama. Grote zus Tsingy neemt deze taak over wanneer de mama even wil rusten. Foto: Bellewaerde

Ieper -

Een jaar na de geboorte van Tsingy heeft het Ieperse pret- en dierenpark Bellewaerde al een nieuwe rode vari. Met een kweekprogramma wil het park de diersoort behoeden voor uitsterving.

De nieuwe rode vari is de kleine broer van Tsingy, die geboren werd in mei 2020. De ouders heten Mannie en Bob. Na een dracht van ongeveer 100 dagen blijft het jong tijdens de eerste weken steevast dicht bij de mama. Grote zus Tsingy neemt deze taak over wanneer de mama even wil rusten. “Het gezin stelt het dus zeer goed en ze dragen samen zorg voor het pasgeboren jong”, zegt Filip Van Dorpe, marketing & sales director van het park.

Enkele tientallen in het wild

“De geboorte is zeer positief nieuws voor de diersoort, die komt van het eiland Madagaskar. Het is onbekend hoeveel dieren er nog in de natuur leven, maar dit wordt geschat op slechts enkele tientallen. De voornaamste bedreigingen zijn ontbossing, landbouw en jacht, waardoor deze unieke dieren met uitsterven worden bedreigd. Dankzij internationale kweekprogramma’s, waaraan Bellewaerde sinds 2017 actief deelneemt, kan deze zeldzame diersoort tegen uitsterving beschermd worden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio