Mechelaar (73) scoort met boek over Magareta van Oostenrijk

Mechelaar (73) scoort met boek over Magareta van Oostenrijk

Het boek van Johan De Cock over Margareta van Oostenrijk is een succesnummer. Foto: Dirk Vertommen

Mechelen -

De verkoop van het boek over Margareta van Oostenrijk loopt als een trein. Na amper twee weken staat het op nummer dertien van de top dertig van best verkochte non-fictieboeken in Vlaanderen.

Drie jaar werkte Mechelaar Johan De Cock (73) aan het boek Margareta van Oostenrijk, Parel van Bourgondië. Na een tweetal weken zijn er al meer dan duizend exemplaren van verkocht. “Daar mag Johan terecht trots op zijn. Wij werken volop aan een tweede druk”, zegt Luc Van Hoeylandt van uitgeverij Elena.

Johan De Cock schreef op 304 bladzijden een biografie over Margareta van Oostenrijk neer zoals ze nooit eerder is verschenen. “Met verhalen en details die nog niet gekend waren”, zegt hij.

Dat zijn werk zo goed verkoopt, maakt hem blij. “Meer dan drie jaar stak ik al mijn energie in dat boek. Als je dan ziet wat het resultaat is, doet dat wel iets met een mens. Het maakt me echt gelukkig en doet warm aan mijn hartje”, zegt hij.

“Dat het boek goed verkoopt, doet me plezier. Maar de positieve reacties van mensen die het boek hebben gelezen en er wildenthousiast over zijn, doen me minstens evenveel plezier of zelfs nog meer”, vertelt Johan De Cock. Margareta van Oostenrijk, Parel van Bourgondië telt 304 bladzijden en kost 34.50 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio