Stadsbestuur wil Special Olympics in 2023 in Mechelen

Stadsbestuur wil Special Olympics in 2023 in Mechelen

Schepen Abdrahman Labsir (rechts) ondertekende het solidariteitscharter van de Special Olympics. Foto: Special Olympics Belgium

Mechelen -

De stad Mechelen ondertekende maandag het solidariteitscharter van Special Olympics Belgium. Daarmee streeft de stad naar een meer inclusieve maatschappij. Het stadsbestuur wil de Special Olympics in 2023 naar de Dijlestad halen.

Maandag werd in Brussel het startschot gegeven voor de Special Olympics Belgium. Dat zijn de Olympische Spelen voor mensen met een mentale beperking. Door de coronamaatregelen vinden de spelen voor het tweede jaar op rij virtueel plaats. In de hoofdstad werd de Olympische vlam aangestoken, kreeg Manneken Pis een gepaste outfit en ondertekenden negen steden en gemeenten een solidariteitscharter.

Door het charter te ondertekenen engageert ook Mechelen zich voor een inclusieve samenleving. “Niet enkel op sportief niveau, maar overal in onze maatschappij moeten mensen met een verstandelijke beperking een actieve rol toegekend krijgen. We willen onder andere werken rond bewustwording op school”, zegt schepen van Sport Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+).

Daarnaast wil het stadsbestuur de Special Olympics in 2023 naar de Dijlestad halen. “In 2019 hebben we ons kandidaat gesteld en de besprekingen zitten momenteel in de laatste fase. We hopen de Special Olympics op korte termijn officieel aan te kunnen kondigen”, aldus Labsir.

De openingsceremonie van de Special Olympics is op vrijdag 14 mei om 10u te volgen via een livestream op de Facebookpagina van Special Olympics Belgium.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio