Vrouw “in staat van waanzin” gedood door agent in Frankrijk

Vrouw “in staat van waanzin” gedood door agent in Frankrijk

Foto: Shutterstock

Een vrouw “in een staat van waanzin” is maandag gedood door een politieagent in haar huis in het Franse Pessac, niet ver van Bordeaux. Volgens politiebronnen verdedigde de agent zich nadat ze een andere agent verwond had met een mes.

De vrouw had zich in een kamer in haar huis verschanst en stak een politieagent in het been. Daarop vuurde diens collega “uit zelfverdediging” een schot af, zegt een van de bronnen bij de politie.

De politie werd gebeld door de echtgenoot van de vrouw. Die laatste was “psychisch onstabiel en in behandeling”, aldus de bron. Volgens een bron dicht bij de zaak, werd de vrouw psychiatrisch behandeld voor schizofrenie.

Nog volgens de politie zag de anticriminaliteitsbrigade (BAC) bij aankomst dat de vrouw zich in een kamer verschanste, een mes vasthad in beide handen, haar man bedreigde en ook dreigde zichzelf te verminken.

De politie schoot daarom op haar met een rubberkogel, maar de vrouw stond onmiddellijk op en stak een mes in het been van een politieagent, “waarop een tweede politieagent een schot afvuurde, dat de vrouw raakte”, aldus nog de politie. De politieagent zou lichtgewond geraakt zijn aan het scheenbeen.

Het onderzoek werd door het parket toevertrouwd aan de gerechtelijke politie en de IGPN (Algemene Inspectie van de Nationale Politie).

Corrigeer

MEER NIEUWS