Lange wachtrijen in voetgangerstunnel door defect aan roltrappen

Video: ATV

Antwerpen / Linkeroever -

Vele fietsers die dinsdagochtend de oversteek moesten maken van Linker- naar Rechteroever zullen gevloekt hebben. Door een technische storing lagen de roltrappen aan de zijde van het stadscentrum een hele ochtend en voormiddag uit, waardoor enkel de lift beschikbaar is.

Diezelfde lift mag met de coronamaatregelen maar een beperkt aantal mensen per keer vervoeren, waardoor er zich in volle ochtendspits al snel lange wachtrijen van fietsers in de tunnel vormden.

Aan de zijde van Linkeroever geldt precies het omgekeerde. Daar draaien de roltrappen wel normaal, maar wordt er al een tijdje gewerkt aan de lift.

De problemen hielden een hele ochtend aan. “De aannemer is sinds vanochtend 5u30 aan het werk om het probleem op te lossen. De roltrappen startten wel op, maar om een nog onduidelijke reden stopten ze telkens na enkele minuten met draaien”, zegt Gilles Van Goethem van Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Iets na 13 uur liet AWV weten dat het probleem aan de roltrap gelokaliseerd en verholpen is. De roltrappen zouden dus snel weer in dienst moeten zijn.

https://fietsverbindingenschelde.wegenenverkeer.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio