Nergens boetes in druk eerste terrasweekend: “Een pluim voor de horeca en inwoners”

Nergens boetes in druk eerste terrasweekend: “Een pluim voor de horeca en inwoners”

Het achterterras van Café Picasso in Lochristi Foto: GHL

Gent -

Het eerste terrasweekend is in zowat alle gemeentes rondom Gent zonder incidenten verlopen. Dat zeggen de lokale politiezones. De politieagenten van Schelde-Leie, Rhode & Schelde en Puyenbroeck hielden de boetes op zak.

In De Pinte en Sint-Martens-Latem kreeg de politie Schelde-Leie enkele meldingen van overtredingen bij de horeca. “Maar ter plaatse bleek telkens dat alles in orde was”, klinkt het bij de politie. In de zone werd overdag gepatrouilleerd. Tegen het sluitingsuur van de horeca werden extra ploegen ter plaatse gestuurd. “Preventief, want uiteindelijk was het niet nodig.”

Met resultaat. Nul proces-verbaal of coronaboetes werden uitgedeeld. Iets wat in de naburige politiezones ook zo was. In Destelbergen, Melle en Merelbeke verliep alles heel gedisciplineerd volgens politie Rhode & Schelde. “We zijn nergens moeten tussenkomen en moesten ook niet verbaliseren. Een pluim voor de inwoners en uitbaters. Hopelijk blijft het zo.”

Ook in Lochristi werd ten slotte geen enkele inbreuk vastgesteld. Iets wat de politie Puyenbroeck tevreden stelt. “De uitbaters hebben zich goed aan de regels gehouden. Na het nieuwe overlegcomité volgen misschien nieuwe regels. Daarop zullen we herevalueren hoe we het blijven aanpakken.” Iets wat ook politie Schelde-Leie en Rhode en Schelde gaan doen.

LEES OOK. Met zijn 16.000 op het terras in Gent, maar amper boetes of incidenten

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio