Mistgenerator verjaagt dief bij inbraak in optiekzaak in Berchem

Mistgenerator verjaagt dief bij inbraak in optiekzaak in Berchem

Archiefbeeld. Foto: rr

Berchem -

De Antwerpse politie is maandagochtend opgeroepen voor een inbraak bij optiek Nieuwenhuysen in Berchem. Bij het forceren van de voordeur zijn een geluidsalarm en de mistgenerator afgegaan, waardoor de winkel meteen gevuld werd met mist en de politie verwittigd werd. De dader zette het op een lopen.

Rond kwart na vijf maandagochtend kreeg de Antwerpse politie melding van een inbraak in de Fruithoflaan in Berchem. Het glas van de deur was ingeslagen, waardoor het geluidsalarm en de mistgenerator direct aansloegen. “Vanaf het alarm afgaat vult de mistgenerator de winkel binnen de vijf seconden met mist. Zo kan de inbreker niets meer zien”, zegt de eigenaar van optiek Nieuwenhuysen. “De dader heeft slechts een kleine grabbel brillen kunnen meenemen.”

Ook de Antwerpse politie werd direct verwittigd bij het aanslaan van het alarm. “Binnen de vijf minuten was de eerste patrouille ter plaatse”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Maar de vogel was helaas al gaan vliegen.” Het labo is ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Het is niet de eerste keer dat er ingebroken wordt bij optiek Nieuwenhuysen. “Onze zaak is hier al tien jaar en dit is de vierde keer dat we prijs hebben,” aldus de eigenaar. “De laatste keer was al acht jaar geleden. Sindsdien hebben we een mistgenerator geïnstalleerd en dat heeft de inbrekers duidelijk afgeschrikt.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio