Het einde is in zicht: Gianluigi Buffon vertrekt na dit seizoen bij Juventus

Het einde is in zicht: Gianluigi Buffon vertrekt na dit seizoen bij Juventus

Het einde van een tijdperk bij Juventus Foto: ISOPIX

Gianluigi Buffon (43) zal zijn aflopend contract bij Juventus niet verlengen. De legendarische doelman neemt na 19 seizoenen afscheid van de Italiaanse grootmacht. Buffon speelde in zijn carrière voor Parma, Juventus en (even) Paris Saint-Germain. In 2006 werd hij wereldkampioen met Italië.

“Ik heb besloten om te vertrekken bij Juventus na dit seizoen. Ik zal mijn contract niet verlengen.” Dat waren de woorden van Buffon aan Bein Sports.

Een einde van een tijdperk, want Buffon speelde in totaal 19 seizoenen voor Juve. Buffon begon zijn carrière bij Parma en in 2001 trok hij naar Juventus. Daar werd hij een absolute legende. De Italiaan maakte in 2018 een verrassende keuze door naar PSG te vertrekken, maar vorig jaar keerde hij terug naar de Oude Dame en zijn oude liefde.

Buffon keepte meer dan 600 wedstrijden voor Juventus en staat net achter recordhouder Del Piero met de meest gespeelde matchen. In de Serie A zit Buffon aan 488 matchen voor Juventus, het meeste van alle spelers ooit. De doelman zal het seizoen nog uitdoen bij Juventus, maar de toekomst van de Italiaanse keeper is nog niet bekend.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden