Eeuweling stippelt Warme Wandeling uit

Eeuweling stippelt Warme Wandeling uit

Foto: BELGAIMAGE

Herentals -

De Herentalse afdeling van Bewegingspunt -het vroegere ACW- bestaat dit jaar een eeuw. Om de inspanningen naar een leefbare samenleving in de kijker te zetten, stippelde ze een Warme Wandeling uit.

Hemelvaartsdag is voor de christelijke arbeidersbeweging traditioneel ook de dag van Rerum Novarum. Voor de Herentalse afdeling komt daar nog een eeuwfeest bovenop. Een Warme Wandeling langs een tiental plekken die mee hun stempel drukken om Herentals tot ware zorgstad uit te bouwen moeten de werking van Bewegingspunt Herentals in de kijker zetten. Het gaat om vernieuwende projecten die op de rails zijn gezet door OCMW-voorzitters Fons Michiels en Karel Veraghtert en schepenen van Sociale Zaken Ria Janssens en de vorig jaar overleden Peter Bellens.

“De wandeling staat symbool voor wat Beweging.net al honderd jaar doet”, vertelt coördinator Marietje Van Wolputte. “Want welke obstakels we in onze maatschappij ook treffen, we blijven in beweging. We stippelen de route uit, leiden en begeleiden naar een leefbare, warme en zorgzame samenleving. Die tred, die cadans houdt ons gezond. Daarom nodigen we alle inwoners uit om mee te stappen.”

Dat kan op de inloopdag van de Warme Wandeling op pinkstermaandag 24 mei. Iedere Herentalsenaar is uitgenodigd om in eigen bubbel mee te stappen. De route vind je bij de dienst Toerisme op de Grote Markt, ook het vertrekpunt van de tocht. Vooraf inschrijven is verplicht. Vanaf 14 juni kan iedereen vrij de Warme Wandeling uitproberen.

Bewegingspunt-herentals.be/warme-wandeling

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio