Nederlandse wielrensters met topformatie naar Olympische Spelen: “Ploeg die op alle scenario’s is voorbereid”

 ©  Foto Marc Van Hecke

De Nederlandse bondscoach Loes Gunnewijk heeft Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Marianne Vos aangewezen voor de wegwedstrijd van de Olympische Spelen van Tokio. Van der Breggen en Van Vleuten rijden ook de olympische tijdrit. Voor Vos is het de vierde deelname aan de Olympische Spelen, voor Van Vleuten de derde, Van der Breggen is voor de tweede keer geselecteerd. Demi Vollering maakt haar debuut.

Bron: BELGA

Nederland geldt als de grote favoriet in Tokio. In de selectie zitten de winnaressen van de afgelopen Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik en ook de wereldkampioenen en Europees kampioenen op de weg en de tijdrit. Op de afgelopen twee edities van de Olympische Spelen won TeamNL goud in de wegwedstrijd. In 2012 (Londen) won Vos, vier jaar later (Rio de Janeiro) volgde Van der Breggen haar op.

Gunnewijk gaat nu opnieuw voor hoofdprijzen. “Dat is ons nadrukkelijke gezamenlijke doel. We hebben een zeer sterke lichting tot onze beschikking, waaruit we wel drie volwaardige olympische ploegen zouden kunnen selecteren. Dat is echt een luxepositie. Uiteindelijk is gekozen voor een ploeg die op alle scenario’s is voorbereid. Er wacht de rensters een loodzwaar parcours met 2.800 hoogtemeters en een hoge luchtvochtigheid. We zijn een van de favorieten, maar dat zijn wij gewend en daar kunnen ook de rensters heel goed mee omgaan.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer