Elise Mertens gaat meteen onderuit op het gravel van Rome: “Wilde het toch geprobeerd hebben”

Elise Mertens gaat meteen onderuit op het gravel van Rome: “Wilde het toch geprobeerd hebben”

Foto: ISOPIX

Elise Mertens (WTA 14) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op het WTA 1.000-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/1.577.613 euro).

In de openingsronde op het Romeinse gravel ging de 25-jarige Limburgse, sinds maandag de nummer een van de wereld in het dubbelspel, in drie sets onderuit tegen de Russin Veronika Kudermetova (WTA 28), een van haar dubbelpartners: 4-6, 6-2 en 6-3 na 2 uur en 19 minuten.

Voor Mertens was het nog maar de eerste nederlaag ooit tegen Kudermetova, na vier eerdere zeges. In de volgende ronde staat ze tegenover de Française Caroline Garcia (WTA 56).

Vorige week moest onze landgenote geblesseerd opgeven in de kwartfinales van het WTA-toernooi in Madrid. Bij een 6-1 en 4-0 stand in het voordeel van de Wit-Russische Aryna Sabalenka gaf ze er toen de brui aan. De Limburgse klaagde na afloop van last aan de linkerdij. Een dag eerder had ze nog voor een stunt gezorgd met een zege tegen gravelspecialiste Simona Halep.

Elise Mertens gaat meteen onderuit op het gravel van Rome: <B>“Wilde het toch geprobeerd hebben”</B>
Foto: ISOPIX

“Wilde het toch geprobeerd hebben”

“Ik wist dat het moeilijk zou worden omdat mijn lichaam nog niet volledig hersteld was”, klonk het bij Mertens. “Maar ik wilde het toch geprobeerd hebben. Ik ben positief ingesteld en wil de kansen die zich aandienen altijd grijpen.”

Mertens voelde al relatief snel dat ze nog niet voldoende fit was. “Na de eerste set voelde ik mijn heup en mijn dij blokkeren. Ik kon niet meer genoeg op mijn been steunen bij de opslag, wat mijn negen dubbele fouten kan verklaren. In de derde set ging het helemaal niet meer. Ik ben ontgoocheld dat ik mijn niveau niet heb kunnen tonen, maar aan de andere kant heb ik wel gevochten.”

Corrigeer

MEER NIEUWS