Verdachten van drugslab in Schriekse loods blijven maand langer in de cel

Verdachten van drugslab in Schriekse loods blijven maand langer in de cel

Toen het lab werd ontdekt, werd ook de brandweer ter plaatse gevraagd om metingen uit te voeren. Foto: Kristof Van Rompaey

Heist-op-den-Berg / Schriek -

De twee mannen die eind vorige week werden opgepakt voor hun betrokkenheid bij een drugslab in een loods in de Schriekstraat in Schriek (Heist-op-den-Berg) blijven nog een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer dinsdag beslist. Eén van de mannen houdt vol dat hij niets met het drugslab te maken heeft.

Het drugslab, dat was opgericht in een afzonderlijke bureelruimte van een loods in de Schriekstraat, werd donderdag louter toevallig ontdekt. Het was een curator die een kijkje kwam nemen in het gebouw omdat het zou verkocht worden in het kader van een faillissement. Samen met een slotenmaker verschafte hij zich toegang tot de loods en ontdekte het drugslab. Niet alleen stonden er grondstoffen om speed aan te maken, er stond ook 50 kilogram afgewerkte speed.

De politie werd ingelicht en die kon een 29-jarige Nederlander oppakken die aanwezig was. Meer dan waarschijnlijk was de Nederlander de man die de synthetische drugs aanmaakte. Enkele uren later pakte de politie ook de 51-jarige huurder van het huis en de loods op. Hij zou een deeltje van de loods hebben onderverhuurd aan de Nederlander.

Verdachten van drugslab in Schriekse loods blijven maand langer in de cel
Naast de Nederlander werd ook de huurder van de woning en loods aangehouden. Foto: Kristof Van Rompaey

De vijftiger ontkent dat hij mee betrokken was bij het drugslab. Hij zou wel toegegeven hebben dat hij al een tijdje een penetrante chemische geur had waargenomen en dat de Nederlander opvallend veel water zou verbruiken. Maar de betrokkene blijft volhouden dat hij niets te maken heeft met de aanmaak van drugs. De man deelde aan de speurders mee dat hij vooral actief was in het andere deel van de loods, waar hij aan auto’s sleutelde.

De raadsman van de vijftiger zou gevraagd hebben om zijn cliënt in vrijheid te stellen, maar daar ging de raadkamer niet op in. De twee mannen blijven dus al zeker een maand langer in de cel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio