Feest georganiseerd door zoon van vaccinoloog Pierre Van Damme

Kogel is door de kerk: het Grote Bevrijdingsfeest gaat definitief door op 30 juli

Kogel is door de kerk: het Grote Bevrijdingsfeest gaat definitief door op 30 juli

Foto: Raymond Lemmens

“Na het verlossende nieuws van het Overlegcomité is de kogel definitief door de kerk en kunnen we met veel knaldrang bevestigen dat het Grote Bevrijdingsfeest definitief doorgaat op vrijdag 30 juli.” Dat schrijft Tom Van Damme, de organisator van het feest en tevens de zoon van vaccinoloog Pierre Van Damme, dinsdag in een persbericht.

OVERZICHT. Dit is de kalender voor de versoepelingen vanaf 9 juni

“Na maanden kommer en kwel zijn we er rotsvast van overtuigd dat het de zomer van ons leven wordt, de Summer of Love, de Roaring Twenties, maar zeker en vast de zomer van de Grote Bevrijding”, aldus Van Damme, die toevallig op 30 juli zijn verjaardag viert.

“Vrijdag 30 juli wordt de allereerste dag in ons land waarop we opnieuw zorgeloos met duizenden mensen tegelijk zonder mondmasker en zonder social distancing zullen kunnen feesten, dansen en knuffelen met elkaar. Op die datum zal ook iedereen de kans gekregen hebben om zich te laten vaccineren en zullen de infectiecijfers naar alle waarschijnlijkheid op een extreem laag pitje staan. Dat perspectief zou een duw in de rug moeten zijn om iedereen nog een allerlaatste keer te overtuigen om zich aan de maatregelen van de laatste rechte lijn te houden, op de tanden te bijten om dan binnenkort volledig uit de bol te gaan.”

Kogel is door de kerk: het Grote Bevrijdingsfeest gaat definitief door op 30 juli
Tom Van Damme, zoon van vaccinoloog Pierre Van Damme. Foto: if

De eerste 4.000 tickets voor het Grote Bevrijdingsfeest waren quasi onmiddellijk na de lancering van het evenement al uitverkocht. Vanaf woensdag 12 mei om 20 uur worden de laatste 1.000 tickets verkocht. “Strooit corona alsnog roet in het eten, dan zullen alle tickethouders hun geld teruggestort krijgen.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN