Dan toch Zeverrock in De Pinte: organisatie stelt festival week uit voor ‘normale editie’

Dan toch Zeverrock in De Pinte: organisatie stelt festival week uit voor ‘normale editie’

Foto: mye

De Pinte -

De organisatoren van Zeverrock hebben besloten het festival dit jaar te laten doorgaan maar wel een weekje later dan gepland, op 13 en 14 augustus. Dat meldt de organisatie nadat de overheid versoepelingen aankondigde.

Evenementen met 2.500 mensen in open lucht vanaf 1 juli, met 5.000 mensen vanaf 1 augustus en massafestivals vanaf midden augustus. Tenminste als de vaccinaties op tempo blijven. Met die tijdlijn krijgt de zomer dan toch de zuurstof waar de sector en de stad zo naar snakt.

In De Pinte wil dat zeggen dat Zeverrock zou kunnen doorgaan in augustus, maar wel een week later dan normaal, op 13 en 14 augustus. Coördinator Geert Boone: “Dit zijn de eerste dagen waarop volgens het overlegcomité terug grotere evenementen mogelijk zullen zijn, voor zover de coronacijfers verder gunstig evolueren.”

In principe wordt het, op de camping na, een ‘normale’ editie van Zeverrock, met tot 3.000 deelnemers per avond. “Het spreekt vanzelf dat we minutieus de voorschriften van het protocol - vaccinbewijs, sneltesten, ... zullen volgen”, aldus Boone.

De geplande affiche was die van 2019 maar de beschikbaarheid van de artiesten dient natuurlijk nog bevestigd te worden. Het is ook niet zeker of de regels zoals ze dinsdag zijn voorgesteld effectief zullen gelden in augustus. Daarvoor is het afwachten hoe de vaccinatie- en ziekenhuiscijfers evolueren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio