“Max Verstappen is de meest getalenteerde rijder in de Formule 1”

“Max Verstappen is de meest getalenteerde rijder in de Formule 1”

Max Verstappen Foto: Red Bull Racing

Jenson Button heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een fan is van Lewis Hamilton maar hij vindt Max Verstappen de meest getalenteerde rijder op de huidige grid

Afgelopen weekend vierde Max Verstappen tijdens de GP van Spanje zijn honderdste race bij Red Bull en dat uitgerekend op het circuit waar hij in 2016 zijn eerste overwinning in de Formule 1 mocht vieren.

Ondertussen staat de teller op tien overwinningen maar hij heeft tot nu toe nog nooit over materiaal beschikt waarmee hij Lewis Hamilton kon bedreigen voor de wereldtitel.

Misschien is het dit jaar wel raak want Verstappen en Red Bull hebben al laten zien dat ze competitief zijn en dat het voor Mercedes en Lewis Hamilton alvast geen gezondheidswandeling zal worden in 2021.

Volgens Jenson Button hebben beide kemphanen hun eigen kwaliteiten maar als het over puur talent gaat kiest de wereldkampioen van 2009 voor Verstappen.

“Max is immens getalenteerd,” zei Button. ”Als je kijkt naar het pure talent, dan is Max Verstappen waarschijnlijk de meest getalenteerde rijder van allemaal.”

“Ik weet dat veel mensen het niet met me eens zullen zijn, maar hé, dit is gewoon mijn mening.”

Button weet waarover hij het heeft want hij was bij McLaren drie seizoenen de teamgenoot van Lewis Hamilton en hij omschrijft hem als de meest complete rijder van de twee, dankzij zijn ervaring.

“De meest complete rijder, als je de ervaring en de manier waarop hij racet meetelt, is Lewis Hamilton”, voegde hij eraan toe. ”Maar qua puur talent kom ik toch echt bij Max uit.”

Voorlopig heeft Lewis Hamilton de bovenhand in het kampioenschap met veertien punten voorsprong op Max Verstappen. De zevenvoudig wereldkampioen wist dit seizoen in drie van de vier races het laken naar zich toe te trekken terwijl Max Verstappen in Imola op het hoogste trapje mocht plaatsnemen.

Meer F1-nieuws:

  • - Heeft Mercedes het zwakke punt van de Red Bull F1-bolide ontdekt?
  • - F1-piloot verkoopt zijn Mercedes AMG GT voor 190 000 euro
  • - Cristiano Ronaldo bezoekt Ferrari en brengt cadeau mee voor F1-piloten
  • - Russische F1-piloot onthult waarom hij eerste drie races niet knielde maar wel in Spanje
  • - VIDEO: Mick Schumacher rijdt pitcrew bijna omver tijdens pitstop
  • Corrigeer