Waarom cafés en restaurants buiten langer mogen openblijven dan binnen

Waarom cafés en restaurants buiten langer mogen openblijven dan binnen

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Het lijkt niet heel logisch, dat wie vanaf 9 juni iets wil gaan eten of drinken binnen al om 22 uur moet afronden, maar buiten nog tot 23u30 mag blijven zitten. Maar die regel heeft alles te maken met het EK voetbal dat op 11 juni begint.

“Algemeen weten we dat het buiten veiliger is dan binnen”, zei premier Alexander De Croo dinsdagavond op VTM Nieuws. Maar dat is niet de enige reden. “Het algemene sluitingsuur voor de horeca is 22 uur. Maar we zitten natuurlijk met het EK voetbal, en het laatste wat we willen is na de eerste helft zeggen: en nu moet iedereen thuis gaan verder kijken. Dat zou onlogisch zijn. Anderzijds: mensen die binnen in een café naar een voetbalmatch kijken, dat is onveilig. Dus willen we ervoor zorgen dat horecazaken het op hun terras kunnen organiseren. Vanaf 9 juni kan het met 400, en als de Rode Duivels het goed doen, zullen we vanaf juli mogelijk met meer naar matchen kunnen kijken.”

LEES OOK. Kan ik al coronapas krijgen? Moet ik me op vakantie laten testen? Mag er gedanst worden op trouwfeest? Vragen van lezers na Overlegcomité beantwoord

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN