Politie lokt drugssmokkelende gevangene in de val met vals pakketje

Politie lokt drugssmokkelende gevangene in de val met vals pakketje
Antwerpen -

Een 18-jarige gedetineerde is in de gevangenis in de Begijnenstraat gearresteerd omdat hij drugs probeerde binnen te smokkelen. De politie lokte hem in de val met een neppakket.

Bij de opschudding maandag in de Sint-Rochusstraat, aan het arresthuis van de Begijnenstraat in Antwerpen, is een 18-jarige gedetineerde opgepakt door de politie. Een leverancier van de gevangenis had ’s ochtends rond 8 uur de hulpdiensten gebeld omdat hij had gezien dat iemand een pakje onderaan zijn vrachtwagen hing.

Om uit te sluiten dat er explosieven in het pakketje zaten werd de ontmijningsdienst Dovo ter plaatse geroepen. Uit hun onderzoek bleek dat het pakket cocaïne, heroïne, xtc en twee gsm’s bevatte. Om te achterhalen voor wie het pakket bestemd was, zette de directie van de gevangenis samen met de politie een val op. Er werd een vals pakket bevestigd aan de vrachtwagen.

“De vrachtwagen kon uiteindelijk zijn lading in de gevangenis afzetten en ondertussen werd gekeken wie het pakketje kwam ophalen”, legt politiewoordvoerder Willem Migom uit. “Toen dat gebeurde, kwam de politie tussen.” Een 18-jarige gedetineerde werd opgepakt en werd na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of de jongeman zijn handeltje achter de gevangenismuren zelf opgezet had, dan wel of hij in opdracht van anderen werkte.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio