Vrachtwagenchauffeur die verkeerslichten negeerde wordt voorgeleid

Meisje (18) op bromfiets overleden na aanrijding door vrachtwagen in Kaprijke

Meisje (18) op bromfiets overleden na aanrijding door vrachtwagen in Kaprijke

De hulpdiensten konden het slachtoffer niet meer reanimeren. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Foto: RED

Kaprijke -

De vrachtwagenchauffeur die woensdag in Kaprijke een bromfietser doodreed wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Dat laat het parket van Oost-Vlaanderen één dag na het dodelijk ongeval weten. De man zou negatief hebben geblazen bij een alcoholtest, maar volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige negeerde hij de verkeerslichten.

Het kruispunt van de Vaartstraat met de expresweg Antwerpen-Kust was woensdagmiddag alweer het decor voor een dramatisch ongeval. “Het is allemaal zo onwezenlijk”, vertelde een van de ooggetuigen kort na de dodelijk klap. “De bromfietser stond te wachten aan de rode lichten om de expresweg over te steken richting Lembeke. Toen de lichten op groen sprongen, wilden we verder rijden. Op dat ogenblik ging het helemaal fout. Een vrachtwagen die richting Kust reed, bestuurd door een 24-jarige Roemeen, negeerde het rode licht en denderde over het kruispunt. Hij greep de bromfietser die geen enkele schijn van kans had. We hebben meteen de hulpdiensten verwittigd.”

Gelijkaardige verhalen horen van een trucker die het drama vanuit zijn cabine zag gebeuren. “Het ging allemaal vliegensvlug”, zegt de man die al sinds 1987 achter het stuur van een vrachtwagen zit. “Terwijl ik afremde voor het rode licht op de expresweg, zag ik hoe mijn collega het rode signaal negeerde. Toen hij de brommer opmerkte, trok hij zijn voertuig nog weg, maar kon finaal de klap niet meer vermijden.”

Toegesnelde hulp kwam helaas te laat. De brandweer van de hulpverleningspost Kaprijke kwam meteen ter plaatste en trachtte het slachtoffer te reanimeren. “Alle hulp kwam echter te laat”, zegt brandweerkapitein Patrick Goossens. “Het zoveelste tragische ongeval op deze plaats.”

Burgemeester Pieter Claeys (Het Kartel) kwam zich ter plaatse van de situatie vergewissen. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan.

De chauffeur zou ook volgens de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige van het parket Oost-Vlaanderen de verkeerslichten hebben genegeerd. Wel zou hij negatief hebben geblazen bij een alcoholtest.

De trucker werd gisteren verhoord, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Tunnel

Het kruispunt in Kaprijke staat al langer bekend als een van de gevaarlijkste punten in de regio. Sinds kort lanceerde het gemeentebestuur van Kaprijke plannen om een veilige oversteekplaats aan te leggen in de buurt van de Vaartstraat ter hoogte van de fietssnelweg over de oude spoorwegbedding. Een tunnel onder de expresweg moet soelaas bieden voor het probleem waarmee Kaprijke momenteel kampt ter hoogte van het kruispunt met de expresweg. Voor de achttienjarige vrouw uit Watervliet komt de tunnel alvast te laat.

Meisje (18) op bromfiets overleden na aanrijding door vrachtwagen in Kaprijke
De expresweg werd volledig afgesloten voor alle verkeer Foto: RED
Corrigeer

MEER NIEUWS