Heropstart van het niet-professionele wielrennen komt er vanaf 9 juni in twee stappen

Heropstart van het niet-professionele wielrennen komt er vanaf 9 juni in twee stappen

Foto: BELGAIMAGE

Het Federale Overlegcomité maakte gisteren/dinsdag een heel aantal versoepelingen bekend. Indien de coronacijfers blijven dalen én indien de vaccinatiecampagne volgens plan blijft lopen, komt er vanaf 9 juni een heropstart van het wielrennen met 100 personen. Vanaf 1 juli zou dat zelfs moeten lukken zonder beperkingen. Voor de eerder afgelaste Belgische kampioenschappen tijdrijden voor de jeugdreeksen gaat Wielerbond Vlaanderen op zoek naar een nieuwe datum

“Indien het aantal ingenomen COVID-bedden op intensieve zorgen blijft evolueren in de richting van maximaal 500, én indien de vaccinatiecampagne volgens plan loopt, betekent dit voor de wielersport dat de heropstart van de niet-professionele wedstrijden in 2 stappen zal plaats vinden”, meldde Wielerbond Vlaanderen.

“Vanaf 9 juni met 100 personen en vanaf 1 juli zonder beperkingen. De reeds eerder opgestelde protocollen voor de organisatoren in de verschillende wielerdisciplines zullen worden aangepast op basis van de richtlijnen die we eerstdaags van de bevoegde ministers mogen verwachten. Voor de provinciale kampioenschappen worden nieuwe datums gezocht alsook voor de Belgische kampioenschappen tijdrijden jeugd, juniores op de weg en mountainbike. We doen ook een oproep aan de lokale besturen om de beslissingen af te stemmen op de laatste richtlijnen zodat de geplande wedstrijden alsnog kunnen doorgaan.”

Corrigeer

MEER NIEUWS