Regenboogzebrapaden geven kleur aan heel Lille

Regenboogzebrapaden geven kleur aan heel Lille

Leden van het gemeentebestuur en de LGBTQ-gemeenschap in Lille staan op het regenboogzebrapad op de Biezenhoek in Poederlee. Ook in de drie andere Lilse deelgemeenten komt zo‘n zebrapad. Foto: Bart Van den Langenbergh

Lille -

De installatie van regenboogzebrapaden maakt de hele gemeente Lille een beetje kleurrijker. In elke deelgemeente verschijnt zo een zebrapad om aandacht te vragen voor diversiteit. “Iedereen is welkom in onze gemeente”, zegt burgemeester Marleen Peeters (N-VA) van Lille.

Het eerste regenboogzebrapad van Lille verscheen op Biezenhoek in Poederlee aan de trage weg ’t Poeyelspadje, vlak bij basisschool De Wingerd. Ook in de Vennestraat in Gierle, aan het Vennehof, in de Rechtestraat in Lille en op de Vlimmersebaan in Wechelderzande, aan Kerkepad, verschijnt een dergelijk kleurrijk zebrapad.

Het is niet toevallig dat de gemeente het eerste regenboogzebrapad inhuldigde een paar dagen voor de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie (Idahot) op maandag 17 mei. Dat gebeurde met vertegenwoordigers van de LGBTQ+-gemeenschap in Lille, een verzamelnaam voor onder meer lesbische, homo, transgender en biseksuele personen.

Luc De Backer (Groen), schepen van Mobiliteit in Lille, en zelf ook homoseksueel, is bijzonder trots dat Lille een extra inspanning doet voor deze gemeenschap. “Dit is een heel belangrijk moment”, zegt Luc De Backer. “Ik zag dergelijke zebrapaden opduiken in veel anderen gemeenten en wilde dit ook in Lille realiseren. Toen ik zelf jaren geleden uit de kast kwam, viel dit super goed mee, maar dat is niet voor iedereen zo.”

De gemeente werkte een hele campagne uit in het kader van Idahot, die verder gaat dan de zebrapaden en het uithangen van de regenboogvlag. In het informatieblad Info Lille staan interviews met leden van de LGBTQ+-gemeenschap en bevat ook een regenboogaffiche.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio