Nachtwinkelinbreker verdacht van lange lijst inbraken, overvallen en autodiefstallen

Nachtwinkelinbreker verdacht van lange lijst inbraken, overvallen en autodiefstallen
Antwerpen / Berchem / Bonheiden / Schoten / Essen -

De lokale recherche van de Antwerpse politie heeft een 29-jarige man kunnen linken aan verschillende woninginbraken, overvallen op onder meer tankstations en autodiefstallen. De verdachte kwam in beeld van de politie na een poging tot overval op een tankstation in Berchem.

De verdachte die bij dat feit in beeld kwam, kon gelinkt worden aan een woninginbraak in Essen. Daar werd een voertuig gestolen dat gebruikt werd bij twee feiten aan tankstations in Schoten. Naar aanleiding van één van deze feiten vond er een achtervolging plaats in Antwerpen waarbij het gestolen voertuig werd achtergelaten, maar de verdachte kon ontkomen.

Daarna bleek dat hij ook in aanmerking kwam voor een woninginbraak in Ekeren, waarbij een voertuig werd gestolen. Een voertuig dat nadien gebruikt werd bij een mislukte overval op een tankstation in Bonheiden. De auto werd nadien weer achtergelaten in Mechelen. De lokale politie linkte de modus operandi ook nog aan een ouder, onopgelost feit, waardoor een verdachte in beeld kwam.

Gevlucht tijdens ziekenhuisbezoek

Een eerste huiszoeking in de woning van de man bleef zonder resultaat, hij was niet thuis. Kort na die huiszoeking werd in Mortsel een busje van Volkswagen gestolen, die wagen werd dezelfde dag na een achtervolging klemgereden op de Noorderlaan in Antwerpen. Aan het stuur van de auto zat de gezochte verdachte. Hij probeerde nog te ontkomen door van de brug van de Noorderlaan af te springen maar kon in de boeien geslagen worden.

LEES OOK: Vluchtende bestuurder springt van brug na achtervolging in Antwerpen

Na zijn arrestatie moest de man even naar het ziekenhuis, onder toezicht van de politie. Hij slaagde erin uit het ziekenhuis te vluchten en kon ondanks een klopjacht uit handen van de politie blijven. Een dag later was zijn geluk op en werd hij tijdens een klopjacht gevat na een inbraak in een nachtwinkel in Mortsel.

Sinds hij midden april in de cel belandde konden speurders van de lokale recherche van de politiezone Antwerpen de 29-jarige verdachte koppelen aan een lange lijst feiten: drie woninginbraken waarbij een wagen werd gestolen, twee overvallen op tankstations, een overvalpoging in Berchem, een mislukte diefstal van een wagen in Bonheiden, twee achtervolgingen waarbij heel wat mensen in gevaar werden gebracht, twee feiten van verboden wapendracht en twee inbraken in voertuigen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio