Politie en stad weigeren toelating voor testevenement La Boum, organisatie roept toch ruim 2.000 deelnemers op

Politie en stad weigeren toelating voor testevenement La Boum, organisatie roept toch ruim 2.000 deelnemers op

Foto: Sebastian Steveniers

Brussel -

De Brusselse politie en de stad Brussel hebben geen toelating gegeven voor het testevenement van La Boum dat zou doorgaan op zaterdag 15 mei in het Ter Kamerenbos. Nochtans hadden de organisatoren netjes hun aanvraag ingediend en hoopten ze zo te bewijzen dat ze ook binnen de lijntjes zouden kunnen kleuren.

De Brusselse politie liet de organisatie weten dat gezien de huidige coronamaatregelen een dergelijk evenement organiseren nog niet aan de orde is. Ook de aanvraag voor de officiële La Boum 3 op zaterdag 29 mei werd afgewezen door de politie. Toch is de organisatie niet van plan om zich neer te leggen bij de negatieve adviezen.

Zaterdag worden er toch 2.000 deelnemers voor het testevenement opgeroepen en 200 vrijwilligers om sneltesten af te leggen aan de ingang van het evenement. Hoe dat praktisch allemaal in zijn werk zal gaan, blijft nog maar de vraag. Het blijft ook afwachten hoe de politie zaterdag zal optreden. De vorige twee edities van La Boum mondden steeds uit in relletjes tussen de bezoekers en de politie.

Corrigeer

MEER NIEUWS