Natalie Boone: “UYTcafé moet hart van Uyttenhove worden”

Natalie Boone: “UYTcafé moet hart van Uyttenhove worden”

De lounge, meteen de gezelligste plek in het UYTcafé Foto: ghl

Lochristi -

Zeg nooit in een onbewaakt moment ‘kantine’ tegen het UYTcafé van Uyttenhove, want uitbaatster Natalie Boone (50) vindt dat een lelijk woord. Haar nieuwe thuis heeft ook niets vandoen met een kantine, want de etalagiste-standenbouw heeft er heel wat originele ideeën en materiaal ingestoken. Een aanwinst in horecaland in Lochristi.

Het buitenterras van het UYTcafé ging zaterdag niet open, maar dat had niets te maken met covidmaatregelen. “Er moet deze week nog aan de waterpartij hier vlak onder het terras gewerkt worden, en op een terras zitten met geklop en geboor leek mij niet zo evident, vandaar dat we de opening nog even uitstellen”, vertelt Natalie. Met het UYTcafé heeft ze haar droom binnen handbereik, nadat ze de trein van de eerste selectieronde eind 2020 miste en na Nieuwjaar alsnog haar kandidatuur stelde. Met dank aan corona. (lees verder onder de foto)

Natalie Boone: “UYTcafé moet hart van Uyttenhove worden”
Het terras met zicht op de Zavel bleef nog even dicht, door werken aan de waterpartij Foto: ghl

Van horeca naar...horeca

“Wat ik al allemaal gedaan heb? Heb je een uurtje?”, lacht ze. “Ik werkte in ’t Oud Scheepken in Eksaarde, was zelfstandige etalagiste-standenbouwer, en baatte een snackbar op de Gentse Martelaarslaan uit. Ik studeerde een jaar hulpkok, en werkte zes jaar bij Tom-Tom. Tot covid ons thuiszette, werkte ik aan de ontvangst en in de bar van de Academie van Callebaut in Wieze.”

“Ik denk dat ik de gemeente na Nieuwjaar heb kunnen overtuigen met een goed onderbouwd dossier”, gaat ze verder. “Ik had ideeën, foto’s, en ontwikkelde een echte huisstijl voor deze horeaczaak. Ik heb een hekel aan het woord ‘kantine’. We hebben zelf de inboedel - overwegend warm met rustiek hout - besteld, ik kocht oude sportvloeren in Nederland om een tafel mee te maken, net als oude sport- en gymnastiektuigen. Het UYTcafé heeft naast het terras ook een lounge met comfortabele zetels, tafels voor grote en kleine groepen. “Iedereen moet zich hier thuisvoelen”, klinkt het, terwijl haar partner én sporttoezichter Nico Braeckman met wisselend succes drie tv-schermen op hetzelfde kanaal probeert af te stemmen. Want sportuitzendingen zal je ook kunnen volgen in het UYTcafé.

Stilaan leven in Uyttenhove

Begin juni hoopt Natalie Boone minstens het terras te kunnen openen. Dat kan zelfs via een noodtrap vooraan het gebouw. Het leven in de sporthal komt ook langzaam op gang: turnclub Flik-Flak oefent er zes keer per week, ook de badmintonclub mept er al in het rond voor jongeren tot 12 jaar, en de U13 van het volleybal en van SK Lochristi zijn er ook al vaste gasten. (lees verder onder de foto)

Natalie Boone: “UYTcafé moet hart van Uyttenhove worden”
Foto: ghl
Natalie Boone: “UYTcafé moet hart van Uyttenhove worden”
Foto: ghl

“Eigenlijk wordt het binnenkort een ideale inloopperiode”, zegt Natalie. “Mijn zoon en mijn dochter gaan ook helpen en ik ga met flexi-jobbers aan de slag. “Het café is niet alleen voor wie hier komt sporten of cultuur beleven, maar ook voor ouders die kinderen komen afzetten en ophalen voor activiteiten, en natuurlijk ook voor passanten. Wielertoeristen, fietsers, wandelaars: iedereen zal welkom zijn in het UYTcafé. We hebben een ruime eetkaart voorzien, met lasagne, spaghetti, tosti’s, artisanale kroketten, wraps. Allemaal volwaardige gerechten, zonder dat je uren moet tafelen.”

“Ik wilde op mijn leeftijd nog die droom van een eigen horecazaak realiseren. Het was dus nu of nooit. En ik zal mooi eindigen zoals ik begonnen ben, in de horeca. De cirkel is rond”, besluit het nieuwe gezicht van de sport- en cultuurbar.

Vanaf september tot eind april zal de sport-en cultuurbar van Uyttenhove zeven dagen op zeven open zijn, op maandag, dinsdag en donderdag van 16 uur tot middernacht, op woensdag en vrijdag vanaf 11 uur. In het weekend opent het UYTcafé om 8 uur ’s morgens. Vanaf mei tot augustus zijn maandag en dinsdag sluitingsdagen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio