Royaal genieten van sushi en wok in Lichtaart

Royaal genieten van sushi en wok in Lichtaart

Nickie en dochter Saartje presenteren sushi, Davy toont een lekker wokgerecht. Foto: Paul Keyenberg

Kasterlee / Lichtaart -

Davy Daems en Nickie Kanen nodigen liefhebbers van sushi en wok uit in Royaal, hun zaak in Lichtaart (Kasterlee). Samen met hun team van ervaren koks presenteren ze elke zaterdag en zondag delicatessen van de Oosterse keuken. Daarmee spelen ze, naast hun broodjeszaak en hun restaurant, hun derde culinaire troef uit.

Ondernemers Davy Daems en Nickie Kanen zijn erg actief, dat is het minste wat je van dit energieke koppel kunt zeggen. “In 2014 begonnen we met onze broodjeszaak Royaal in Lichtaart”, opent Davy Daems het gesprek. “Daar presenteren we zes dagen op zeven belegde broodjes, pasta, slaatjes en nu ook krulfrietjes. Sinds januari 2020 baten we ook zeven dagen op zeven restaurant Anders uit op de markt in Kasterlee.”

Omdat de twee in het weekend nog enkele uurtjes vrij hadden, nemen ze nog extra hooi op hun vork. “En omdat we op een geweldig team van medewerkers kunnen rekenen”, benadrukt Daems. “Vanaf nu kun je elke zaterdag en zondag vanaf 16u in Royaal ook terecht voor sushi en wok. Sushi is een lekkernij uit de Japanse keuken: rauwe, gefrituurde of lichtjes gegaarde vis met traditionele oosterse sausjes.”

Wie meer gewonnen is voor de Thaise keuken, kan er ook genieten van vlees of vegetarische gerechten uit de wokpan. De delicatessen worden geserveerd met rijst of noedels. Voorlopig is alles beperkt tot meeneemgerecht, maar als er verdere versoepelingen in de horeca volgen, kan je ter plaatse tafelen.

Royaal, Leistraat 116 in Lichtaart (Kasterlee), www.sushiroyaal.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio