Heilig Graf stoomt grafici 2.0 klaar

Heilig Graf stoomt grafici 2.0 klaar

De nieuwe generatie grafici moet ook digitaal aan de slag. Foto: RR

Turnhout -

Vanaf september biedt het Heilig Graf in Turnhout vanaf het derde middelbaar de nieuwe opleiding Grafische technieken aan. Na voltooiing kunnen ze aan de slag als illustrator of webdesigner of verder studeren.

Turnhout heeft veel te danken aan de talloze drukkerijen die er gevestigd waren en zijn. Onder meer het Nationaal Museum van de Speelkaart en het citymarketingproject Rock Paper Pencil brengen die traditie tot bij een groter publiek. Het Heilig Graf zorgt ervoor dat de toekomst ook veilig wordt gesteld met de nieuwe opleiding Grafische technieken.

De leerlingen, liefst creatieve, fantasierijke jongeren die professioneel met beeldtaal aan de slag willen gaan, zullen naast logo’s, flyers, affiches en illustraties ook beeldtoepassingen voor websites en sociale media, van Facebook tot TikTok, creëren. Ze worden zo gekneed tot grafici 2.0, specialisten in gedrukte en online media.

Sterke lay-out

“Creativiteit staat voorop”, zegt opleidingsverantwoordelijke Daan Buys. “Dat zal zich uiten in publicitaire, illustratieve opdrachten.” Daarnaast wordt dus stevig ingezet op digitale vaardigheden. “Zo leren we bijvoorbeeld hoe de leerlingen, binnen de technische beperkingen van een website, vormelijk toch een eyecatcher kunnen maken en hoe ze eigen creaties kunnen uitwerken tot een sterke lay-out.”

Na het zesde middelbaar kunnen de studenten verder een grafische of andere professionele bacheloropleiding volgen of aan de slag gaan als bijvoorbeeld illustrator of webdesigner. Opvallend: terwijl kunstvakken in het middelbaar onder druk staan, breidt het Heilig Graf zijn aanbod net uit. Grafische technieken is een derde luik naast sterk theoretische vormingsrichtingen enerzijds en beeldende kunstrichtingen anderzijds.

www.heilig-graf.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio