Terug naar ‘hotel mama’ om eigen zaak te starten

Terug naar ‘hotel mama’ om eigen zaak te starten

“Ik heb nu mijn kantoor ingericht in het bureau van mijn vader”, zegt Seppe Dijckmans van Tender-alert.be. Foto: Eddy Meulemans

Ravels -

Nadat hij enkele jaren op kot en in een huurappartement in Leuven en Brussel heeft gewoond, keert Seppe Dijckmans vandaag op zijn 30ste terug naar ‘hotel mama’ in Ravels. Zo spaart hij kosten om zijn jongensdroom te realiseren: een eigen zaak starten. Met zijn nieuwe digitale bedrijf Tender-alert.be vult hij een gat in de markt.

Tender-alert.be biedt ondernemers de kans om via een speciale app snel en eenvoudig te weten wanneer een overheid een opdracht heeft openstaan. “Wie zich abonneert op mijn app, krijgt elke ochtend om 4u automatisch een e-mail van mij met een compleet overzicht van alle overheidsopdrachten die specifiek interessant zijn voor uw bedrijf”, zegt Seppe Dijckmans (30) uit de Kampdijk in Ravels.

Een van zijn nieuwste klanten is een Kempens schrijnwerkersbedrijf. “Deze schrijnwerker heeft vanmorgen al meteen een compleet overzicht in zijn mailbox gevonden van opdrachten van de NMBS, Bpost, gemeenten, provincies en andere overheden voor bouwwerken, renovaties en inrichtingen van bibliotheken, gemeentehuizen, vergaderlokalen en werkhuizen”, zegt Seppe Dijckmans. “Mijn abonnees kunnen zelf kiezen van welke activiteiten in welke regio zij op de hoogte gehouden willen worden. Zonder mijn app moeten zij al die opdrachten zelf gaan zoeken op de overheidswebsites. Nu doe ik dat in hun plaats.”

Zoekfilters

De jonge ondernemer werkt daarvoor samen met een ICT-bedrijf in Leuven dat een zeer specifieke software heeft ontwikkeld om de vele duizenden overheidsopdrachten in heel het land te verzamelen, te ordenen en er tal van handige zoekfilters op te zetten.

Seppe Dijckmans, marketeer van opleiding, werkte tot voor kort in een groot digitaal bedrijf in Brussel dat een soortgelijke dienst aanbiedt aan ondernemers. “Maar ik vond de aangeboden service te beperkt en te duur en voelde me daar steeds slechter bij”, zegt hij. “Dat onbehaaglijke gevoel, samen met mijn jeugddroom om zelf een eigen zaak te starten, heeft me overtuigd om deze grote stap te zetten.”

“Ik ben er zelfs speciaal voor teruggekeerd naar ‘hotel mama’”, verklapt de marketeer. “Het is niet evident om als dertiger na al die jaren in Leuven en Brussel weer thuis bij je ouders te gaan wonen in de Kempen, met mijn vroegere slaapkamer als enige privéruimte. Maar als beginnende ondernemer kan ik mezelf nog geen loon uitkeren, waardoor de huur van een huis of appartement financieel niet haalbaar is. Ik heb nu mijn kantoor ingericht in het bureau van mijn vader.”

400 euro per jaar

Twee betalende jaarabonnementen heeft het nieuwe nichebedrijf uit Ravels in zijn gamma: een basisversie van 400 euro voor vijf provincies en een XL van 600 euro voor heel het land. “Veel geld, zeg je? Voor een service die eigenlijk gratis moet worden aangeboden door de overheid, is dat inderdaad een extra investering”, bekent de zaakvoerder. “Toch liggen mijn tarieven twee tot drie keer lager dan die van mijn concullega’s, vooral omdat ik geen tijd en geld verlies aan complexe sales en verkooppraatjes. Bovendien verdient de app zichzelf snel terug. Bij de meeste overheidsopdrachten spreken we al gauw over projecten van 100.000 tot 200.000 euro. Dan is 400 euro een peulschil.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio