Politie op zoek naar moeder van dode baby in Wernhout: “Mogelijk woont ze in België”

Politie op zoek naar moeder van dode baby in Wernhout: “Mogelijk woont ze in België”

Foto: De Telegraaf

Wuustwezel / Hoogstraten / Antwerpen -

De Nederlandse politie is op zoek naar getuigen die meer weten over een achtergelaten dode baby in Wernhout. Er wordt niet uitgesloten dat de moeder van de baby in België woont.

Het stoffelijk overschot van het pasgeboren meisje werd woensdag in een parkje in het Nederlandse grensdorp Wernhout aangetroffen. Omdat er volgens de politie nog veel vragen zijn over wat er gebeurd is, werd donderdag een oproep tot getuigen verstuurd. Daarin wordt ook nadrukkelijk naar ons land gekeken. “We sluiten niet uit dat de moeder woonachtig is in België, ook getuigen daar kunnen dus contact met ons opnemen”, luidt het. Wernhout grenst aan de Belgische gemeentes Hoogstraten en Wuustwezel.

De politie maakt zich ernstig zorgen over de geestelijke en fysieke gezondheid van de moeder van het meisje. “Zij heeft mogelijk dringend hulp nodig”, zegt de politie.

Op het lichaam van de baby zal een autopsie uitgevoerd worden om de juiste doodsoorzaak te achterhalen en om meer duidelijkheid te krijgen over de identiteit van het meisje.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio