Politie dankt ziekenhuispersoneel voor inzet tijdens corona

Politie dankt ziekenhuispersoneel voor inzet tijdens corona

Wijkagent Luk Struyfs (links) en korpschef Dirk Van Aerschot (rechts) van de politie Geel-Laakdal-Meerhout overhandigen dankkaartjes aan hoofdverpleegkundige Francis Hannes (intensieve zorgen) en directeur Jan Flament van ziekenhuis Geel. Foto: Hans Otten

Geel -

Alle 1.200 medewerkers van het Ziekenhuis Geel kregen op 12 mei, de internationale dag van de zorgmedewerker, een dankkaartje van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. “We kunnen niet zonder elkaar.”

‘Gewoon voor jou…’ staat er op de voorzijde van het kaartje dat alle personeelsleden van Ziekenhuis Geel woensdag ontvingen. Binnenin prijkt naast een groot hart een gedichtje waarin de tomeloze inzet van de zorgmedewerkers in de coronatijden wordt geroemd.

“Een jaar geleden stonden we met zijn allen op straat te applaudisseren, maar een paar maanden later hoorde je nog maar weinig steunbetuigingen voor het zorgpersoneel”, zegt korpschef Dirk Van Aerschot van politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. “Nochtans zetten die zich al meer dan een jaar onafgebroken in tijdens deze crisis. Om hen een hart onder de riem te steken, geven we in naam van onze eigen medewerkers een dankkaartje.”

Volgens directeur Jan Flament van Ziekenhuis Geel vormen de twee instellingen samen ook een onmisbare schakel in het zorgsysteem. “Zonder brandweer en politie geen spoeddienst, en omgekeerd. Met de recente reeks ongevallen op de E313 nam de druk op de spoed ook wel toe, maar onze mensen staan paraat om slachtoffers te helpen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio