Kurt Verhoeven fietst 500 kilometer voor korfbalclub Rijko en zamelt zo 2.300 euro in

Kurt Verhoeven fietst 500 kilometer voor korfbalclub Rijko en zamelt zo 2.300 euro in

Kurt Verhoeven vertrok woensdagavond voor de eerste van zeven lussen. Foto: Mia Uydens

Rijkevorsel -

De kilometerteller op de fiets van Kurt Verhoeven heeft er op minder dan 24 uur tijd een afstand van 500 kilometer bijgekregen. De 42-jarige Rijkevorselnaar wilde zo iets doen voor korfbalclub Rijko, waar zijn vier dochters lid zijn. Kurt moest tijdens zijn prestatie niet alleen fietsen, hij kreeg steeds gezelschap van een aantal sympathisanten. Voor de start had de actie al 2.300 euro opgebracht.

Het was woensdagavond 20u toen Kurt aan het clublokaal van Rijko op zijn fiets plaatsnam en de pedalen in beweging bracht. Net op dat moment trok een regenbui over Rijkevorsel en omgeving. “Dat nemen we er bij”, vertelt Kurt Verhoeven enkele minuten voor de start.

“Het idee voor deze fietstocht heeft te maken met corona. Mijn vier dochters spelen korfbal bij Rijko. De club heeft zoals elke vereniging een moeilijk jaar achter de rug omdat ze grotendeels stillag”, reageert de sportieveling. “Ik fiets al drie jaar en wilde daarmee iets doen voor een goed doel. Bij het clubbestuur werd het idee om 500 kilometer te fietsen ten voordele van Rijko meteen enthousiast onthaald. Voor deze gelegenheid heb ik een outfit laten maken met daarop 500 kilometer ten voordele van Rijko.”

Bevoorrading

Het traject is voor de fietser geen onbekend terrein. “Ik fiets zeven keer dezelfde lus van 73 kilometer. Het is een fietstocht die ik elke week in groep afleg. Als voorbereiding heb ik de voorbije maanden stelselmatig opgebouwd. Elke dag fiets ik naar het werk, maar die afstand is niet zo groot. Daarnaast heb ik gezorgd voor genoeg trainingskilometers. Ik heb zelfs nog geen alcohol gedronken dit jaar om mijn conditie op peil te houden.”

Kurt Verhoeven fietst 500 kilometer voor korfbalclub Rijko en zamelt zo 2.300 euro in
Bij zijn aankomst werd Kurt Verhoeven onthaald op applaus. Foto: Mia Uydens

Na elke lus houdt Kurt Verhoeven even halt aan het lokaal van Rijko om zicht te bevoorraden en om zijn spieren te laten verzorgen. “Het is ook fijn dat er tijdens elke lus een aantal mensen meefietst. In totaal gaat het om een veertigtal personen. De kleinste groepjes rijden mee op de nachtelijke uren, overdag is de belangstelling iets groter”, lacht hij.

Bierpakketten

De toestemming om terrassen te plaatsen, komt voor korfbalclub Rijko op het juiste moment. “Woensdagavond viel het weer wat tegen, maar donderdag hebben we ons terras om 8u geopend”, zegt Rijko-voorzitter Joris Bruyns. “Met een livetrack kon iedereen thuis volgen waar Kurt en zijn gezelschap aan het fietsen waren. Het is geweldig dat hij dit wil doen voor onze club. De spelers onder de 12 jaar hebben dit seizoen nog kunnen trainen, wedstrijden zijn er nauwelijks geweest. Voor volgend seizoen is het afwachten of er spelers afhaken.”

Wie het initiatief van Kurt wilde steunen, kon sponsoren of een vrije gift doen. “Voor elk bedrag van 25 euro of hoger hebben we een bierpakket laten maken met zes lokale bieren. Zo konden we aan 48 personen een bierpakket overhandigen. Nog voor de start van Kurt hebben we 2.300 euro ingezameld. Met de opening van het terras komen daar nog enkele honderden euro’s bij”, telt de voorzitter.

Applaus

Donderdag om 16u zit voor Kurt Verhoeven de zevende en laatste lus er op. De aanwezigen op het terras bij het lokaal van Rijko geven hem een welverdiend applaus. Joris Bruyns overhandigt de fietser een doos met Veusselse verwennerij voor zijn prestatie. “Alles is vlot verlopen en het was telkens fijn gezelschap dat meefietste”, reageert Kurt tevreden. “Na de bui bij de start, bleef het op enkele druppels tijdens de laatste kilometers na droog. Ik voel me eigenlijk nog redelijk fris. Wel wat loom, maar de vermoeidheid in de benen valt heel goed mee. Wat mij betreft, is dit voor herhaling vatbaar. Nu is het tijd voor een pintje of een trappist, want dat is al te lang geleden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio